Ufficio del turismo della Provence Verte

You are here: Wine, food & restaurants > De 10 meest bekende Provençaalse gerechten

 De 10 meest bekende Provençaalse gerechten

Ontdek de smaken van de Provence en laat u vervoeren door onze zonnige keuken !

Tapenade en Anchoïde

Puree van groene olijven en ansjovis, gemengd met olijfolie en knoflook. Geserveerd met groenten en als saus bij salades.

Pissaladière

Fijn en knapperig taartje, bestaande uit ansjovis, uien en olijven. Lekker voor zowel kinderen als voor de ouders.

Salade met zeebarbeel in Pastis

Een kleurrijke salade met gebakken mediterraanse zeebarbeel, vergezeld van pepertjes en kerstomaatjes.

Daube Provençale

Stukjes rundvlees, langzaam gegaard in rode wijn, met uien, kruiden en knoflookteentjes, opgediend met verse pasta.

Kleine provençaalse gevulde gerechtjes

Met gehakt gevulde tomaten, courgetten, uien en aubergines, langzaam gegaard in de oven.

Aïoli

Aardappelen, wortelen, groene bonen en bloemkool, geserveerd met hardgekookte eieren en kabeljauw, samen met een traditionele aïoliesaus. (een soort mayonnaise met look)

Ratatouille

Provençaalse ragout, bestaande uit tomaten, courgetten, aubergines, paprika’s en gekookte uien, overgoten met een saus.

Soupe au pistou

Soep, boordevol groenten (bonen, wortelen, aardappelen, courgette, tomaten,…), waarin een saus van olijfolie met look en basilicum wordt verwerkt.

Lavendel- en aardbeisorbets

Verfrissende ijsbereiding met provençaalse aardbeien of met lavendelbloem.

Vijgentaart

Fijn en knapperig taartje, bedenkt met gecarameliseerde vijgen.





Copyright : CIVP - F. Milo, Claus Iden - FOTOLIA

© La Provence Verte - Maison du Tourisme - Carrefour de l'Europe - 83170 Brignoles - Tel : +33 (0) 494 720 421 - Fax : +33 (0) 494 720 422
General mentions - Email : contact@provenceverte.fr - Website : www.la-provence-verte.net - Weekend website : www.sejourprovence.com - Openingstijden