Ufficio del turismo della Provence Verte

You are here: Events > Big events

 Grote evenementen

Tripette in Barjols (januari)

Sedert 1350, vieren de inwoners van Barjols het feest van Sint Marcel. Zij verkleden zich in traditionele klederdracht en springen op het ritme van de dans van de tripettes, op de klanken van blokfluiten en trommels.

Kermis Brignoles (april)

De voornaamste landbouw- en ambachtenbeurs van de streek. Meer dan 300 exposanten, de wijnwedstrijd en talloze attracties voor iedereen.

Middeleeuwse foor van de 15e eeuw. (april)

Troubadours, ruiters, smeden, tavernes, opvoeringen. Keer voor één dag terug in de tijd, tijdens de Middeleeuwse foor van Saint-Maximin.

Muzikale duels in het voorjaar. (juni)

Wereldmuziekfestival in Correns in een betoverend kader (het groene theater en fort Gibron), waar de natuur in ere werd hersteld.

Festival van Neoules (juli)

Wereldmuziekfestival op de site van Châteauloin in Néoules, met talrijke bekende artiesten. Tijdens de dag is er een festival voor de allerjongsten.

Muzikale avonden in Mazaugues (juli)

Prestigieus avondfestival in open lucht voor klassieke muziek, in het groene natuurlijke theater bij het kasteel van Mazaugues.

Muzikale avonden in de abdij van La Celle.

Festival voor klassieke muziek in het aangename kader van de abdij van La Celle. Tijdens de avond worden er wijndegustaties aangeboden.

Middeleeuwse feesten in Brignoles (augustus)

Een 20-tal theatergezelschappen, 2 banketten van straatartiesten, humoristische acts, jongleurs, muzikanten, dansers, dierentemmers, steltlopers...

Worstenkermis (pensenkermis) van Le Val

Sinds meer dan 300 jaar, ontvangt de Worstenbeurs elk jaar tientallen broederschappen, die gedurende één weekend hun produkten tentoonstellen met 2 banketten.

Provençaalse beeldjesbeurs (december)

Ontdek de typische Provençaalse poppenbeeldjes en stalletjes, terwijl u streekprodukten proeft in het aangename kader van het Koninklijke klooster in Saint-Maximin.

© La Provence Verte - Maison du Tourisme - Carrefour de l'Europe - 83170 Brignoles - Tel : +33 (0) 494 720 421 - Fax : +33 (0) 494 720 422
General mentions - Email : contact@provenceverte.fr - Website : www.la-provence-verte.net - Weekend website : www.sejourprovence.com - Openingstijden